„Zvezda je rođena“ u Vilinom gradu

dan domaceg filma text

Dan domaćeg filma svake prve nedelje u mesecu

Dan šale i smeha, 1. april, mnogi obležavaju zabavnim sadržajem, ali bioskop Vilin grad je odlučio da za ovaj dan organizuje tradicionalnu manifestaciju domaćeg filma. Besplatna projekcija dokumentarnog filma „Zvezda je rođena“ Vanje Kovačević biće održana u 18 sati.

Film govori o tome kada snovi postaju realnost, o ratu protiv samoga sebe i pobedi. Autor i protagonista Vanja Kovačević odlučila je da oformi tribute band grupe „The Decemberists”. Članovi se okupljaju preko oglasa i audicije a važan je samo potencijal, dok muzičko znanje nije obavezno.

Vanja Kovačević je diplomirala na Katedri za filmsku i TV montažu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Režirala je pet kratkih igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova.

Dan domaćeg filma održava se svakog meseca i promoviše domaće filmsko stvaralaštvo.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *