Župski vinski maraton ove subote

Mapa staze

Prvi Župski vinski maraton u orgnaizaciji Udruženja domovina biće održan u subotu 14. oktobra od 10 sati.

Specifičnost ove trke je u tome što će maratonci trčati kroz naše lepe poljane, okićene vinovom lozom i njenim plodovima, a kontorlne tačke će biti smeštene u podrumima najistaknutijih župskih vinara i domaćina. Tako će svaki učesnik biti u prilici da se okrepi nekom čašom ili čašicom na daleko čuvenog župskog nektara, pre nego što dotrči u centar Aleksandrovca, na završnu ceremoniju, kraj naše čuvene fontane vina.

Kao i u stara vremena slavnih vitezova ovih krajeva i ovaj maratonski megdan će se održati u slavu i čast kralja. Titulu „kralja Župe“ ponosno nosi crvena sorta grožđa, Prokupac, koji je nekada ponosno gospodario Srpskim vinogorjima, a u vreme kada mu je zapretilo istrebljenje, on je utočište pronašao upravo u našoj Župi, gde je doživeo preporod i odakle je krenuo novo osvajanje stare slave.

Pozivamo vas da zajedno, u slavu vina, protrčimo župskim vinogorjem 14. oktobra, na Međunarodni dan Prokupca.

Tekst pripremi: Branko Radenković, organizator, Udruženje Domovina, Aleksandrovac

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *