„Zmaj sa Radana“ vas poziva na prvi uspon i osvajanje vrha Šopot

Radan tekstPlanina na jugu Srbije koja je smeštena između oblasti Toplica i Pusta reka poziva vas na prvi uspon i osvajanje vrha Šopot koji se nalazi na 1409 metara nadmorske visine. Radan, planinska lepotica okružena je planinama Sokolovicom, Arbanaškom planinom, Pasjačom, Vidojevicom i Goljakom.

Ovaj prvi uspon na Radan planinu je planiran u okviru manifestacije „Bojničko leto“ a organizator je Planinarsko – biciklistički klub „Zmaj sa Radana“ iz Bojnika koji su i za sve goste pripremili dve staze.

Prva grupa će u subotu 26. jula krenuti takozvanom kružnom stazom Šopot čija je ukupna kilometraža 18 kilometara, a visinska razlika 489 metara. Planinari će krenuti kroz šumu kraj Justinijanovog akvadukta koja će iz izvesti do makadamskog puta koji dalje vodi do podnožja Šopota. Povratak je planiran kroz šumu (četinarskom i listopadnom), a planirano vreme pešačenja je od 6 do 7 sati.

Druga kruga ima mogućnost da krene takozvanom stazom sdravlja. Ova staza čija je ukupna dužina 3,8 kilometra ima 15 edukativnih i rekreativnih „stanica“ a planirano vreme za prelazak je od 2-3 sata.

Za sve učesnike subotnje akcije obezbeđen je i besplatan ručak tako da je preporuka svim planinarima da ponesu i pribor za jelo, a ukoliko i vi želite da probade čuveni planianrski pasulj i uživate u prirodnim lepotama planine Radan predlažemo vam PK „Železničar“ iz Niša.

Ovaj klub organizuje prevoz za sve koji žele da subotnje popodne provedu na drugačiji način, a cena prevoza je 600 dinara. Sve informacije moguće su i kod vođa puta na telefone: Dragan Mitrović (063/414-836 i 064/538-14-22) ili Miroslav Dokman (062/205-977).

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *