Zašto je ovaj par iz Bugarske osvojio smeštaj, hranu i karte za sve 4 večeri Nišvila?

Par iz Bugarke koji je prisustvova koncertima niških jezz bendova u okviru promocije Nišvil džez festivala u Sofiji osvojio je smeštaj hranu i karte za sve četiri večeri Nišvila koji se održava od 10. do 14. avgusta 2017. u niškoj Tvrđavi.

„Zato što su neizmeno simpatični. Treba da budu na Midnight Jazzdance Stage-u“ prokomentarisao je za Super radio svoju spontanu odluku direktor Nišvil džez festivala Ivan Blagojević.

A ovaj par nije bio samo najstariji plesnii par koji je vatreno plesao uz muziku niških bendova Beni Briknam, Jayus Jazz i Jazz Edikt. Zapravo u dvorištu kluba Majmunarka – bili su jedini par koji je zaista plesao.

„Dolazimo na Nišvil obavezno!“ rekao je za Super radio ovaj par u glas.

Svoja imena nisu želeli da nam otkrivaju, jer kako kažu (a ako smo mi dobro razumeli bugarski jezik), ne žele da malerišu. Nekada su bili u braku, zatim se razišli i sada su ponovo zajedno.

A možda smo, izgubljeni u prevodu, nenamerno izmislili neobičnu ljubavnu priču.

Ako govorite bugarski, možete ih pitati na Nišvilu. Prepoznaćete ih sigurno.

On će biti jedini muškarac koji će bez ustručavanja zaigrati sa svojom partnerkom, a ona jedina žena koja neće morati da igra sama, nadajući se da će njen partner najzad osmeliti da uradi najlogičniju stvar dok svira muzika – da zapleše.

Oko šezdesetak predstavnika Nišvila, novinara i muzičara otputovalo je u Sofiju u petak, 14. jula 2017. gde je u toku dana u srpskoj ambasadi u Bugarskoj najavljen nastup najpoznatije bugarske džez pevačica Kamelije Todorov druge večeri festivala, 11. avgusta 2017. Njoj će ovo biti prvi dolazak u Srbiju.

Direktor Nišvila je naglasio da se za 23 godine koliko je direktor ovog festivala, nije dogodilo da Nišvil prođe bez nastupa najznačajnijih džez muzičara iz Bugarske.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *