Zašto u Nišu nije bilo moguće naći smeštaj?

Karavan će u Nišu doputovati u subotu 5. septembra, Foto: Super radio

Karavan će u Nišu doputovati u subotu 5. septembra, Foto: Super radio

Krivac je Nišville Jazz festival. Svi smeštajni kapaciteti bili su zauzetu u vreme trajanja festivala, pa je tako bilo nemoguće da neki putnik namernik prenoći čak i u manjim hostelima u Nišu.

Da nam je uvek potreban krevet viška, uverio se i organizacioni tim Nišvila.

„Reč je o apsoultno proverenom podatku, jer smo trećeg dana festivala jedva uspeli da smestimo dvojicu muzičara čiji nam dolazak nije bio najavljen. Zvali smo i bukvalno sve smeštajne kapacitete od najluksuznijih hotela do hostela i prenoćišta i goste smo uspeli da smestimo samo zahvaljujući činjenici da smo jedan hotel pozvali baš u trenutku kada je otkazana jedna soba“ naglasio je direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Nisville Jazz FestivalNišvil je i ove godine oborio sve moguće rekorde – zabeležio cifru od 170.000 posetilaca, što je procena organizatora, a oborio je i rekord posećenosti tokom jedne večeri i to nastupom Jess Stone, kome je prisustvovalo između 7 i 8 hiljada posetilaca.

„Pošto smo već nakon potpisivanja ugovora za ova nastup bili svesni koliko će interesovanje privući – raširili smo tribine, odnosno povećali kapacitet prostora koji je ponovo bio prepun“ rekao je direktor festivala Ivan Blagojević.

Ove godine gotovo da nije bilo ni „kutka“ u Tvrđavi koji nije bio zaposednut od strane umetnika nekog profila.

Tako je pored glavnog programa ovogodišnji Nišville imao znatno više pratećih – besplatnih sadržaja nego prošle godine (likovna kolonija, izložba oldtajmera, novi Drum challenge and Blues Stage, kao i Balkan Saint stage, još više izložbi fotografija, stripova, slika….)

Nadamo se da će sledeće godine biti znatno povećan smeštajni kapaciteti Niša i da ponovo neće biti dovoljno mesta. Obaramo rekorde ili ne?

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *