Zašto je narodni poslanik stavio besplatne karte za Filmske susrete na licitaciju?

Poslanik DJB koji se odrekao svojih karata

Narodni poslanik odborničke grupe „Dosta je bilo“ želeo je da se odrekne dva kompleta karata za 52. Filmske susrete, koje je kao poslanik dobio besplatno.

Međutim, nije želeo da karte ustupi, takođe besplatno i tako onog ko ih osvoji ne motiviše dovoljno da ih i zaista iskoristi svih večeri.

Razlog za to je njegovo vlastito iskustvo i tumačenje istog.

„Pre nekoliko godina sam jedva uspeo da nađem karte, zato što ih hronično nema – kao da su sve rasprodate. Stigao sam na projekciju filma, da bih, nakon što je film počeo, zatekao polupraznu pozornicu – pola ljudi uopšte nije došlo! A sve karte raspradate! Radi se o tome da je najveći broj ulaznica besplatno podeljen birokratskom aparatu grada i države, kao i njihovoj užoj i široj familiji. Ono što je ostalo, pušteno je u slobodnu prodaju. Imajući u vidu koliko imamo partijskog viška, nije teško pretpostaviti da je u slobodnoj prodaju bilo jako malo karata.
A kada dobijete nešto besplatno, priznaćete da to manje cenite nego kada ga platite, zar ne? Upravo zato je pozornica redovno bila poluprazna – jer dobitnicima besplatnih karata i nije bilo toliko stalo do tih projekcija“ napisao je na svojoj Fejsbuk stranici Miloš Bošković.

Preuzeto sa Fejsbuk stranice poslanika Miloša Boškovića

Ove godine, međutim, nije morao da traga za kartama, posebno ne da bi ih kupio.

Komplete karata – za njega i još jednu osobu, dobio je gratis.

Sada se nalazio u sasvim suprotnoj situaciji od one od pre nekoliko godina koju je opisao.

„Jedinu ispravnu stvar koju mogu da uradim sa kartama je da ih dam nekom drugom. Prvo sam mislio da budu besplatne, ali onda opet imamo rizik da dobitnik besplatnih karata neće imati motivaciju da ide na sve projekcije, pošto su karte besplatne. Stoga karte prodajem.“ dodaje Bošković.

I tako je započeo svoju prodaju, odnosno licitaciju. Početna cena je bila 1000 dinara po kompletu (regularna cena jednog kompleta je 2000 dinara).

Zarađeni novac predao je Marini Adamović koja u Obrenovićevoj ulici u Banci dobročinstva sakuplja novac za pomoć oboleloj deci.

Dobre vesti su da su kompleti prodati po ceni od 5500 dinara, pri čemu je i jedan Nišlija, koji je želeo da ostane anoniman, za ovu akciju donirao 1500 dinara, iako nije učestvovao u licitiranju.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *