Zašto je i gradonačelnik Niša došao da gleda i sluša ovu emisiju

Emisija „Zenica – Niš Calling“ emitovana je sa Open Stage-a Nišvila u subotu, 12. avgusta 2017, po prvi put iz istog „studija“ i bez Skype podrške.

Kakav je položaj mladih u Zenici i Nišu, kako se u oba grada obeležava/o ovaj dan, ali i hoće li se povećati budžetsko finansiranje projekata koji se bave mladima – samo su neke od tema kojima smo se bavili.

Odgovore na ova pitanja tražili smo od šefice Kancelarije za mlade Opštine Medijana Ane Nikolić, šefa Kancelarija za mlade Grada Niša Stevana Živkovića, većnika za omladinu i sport u Nišu Branislava Kačara, ali i  gradonačelnik Niša Darka Bulatovića koji je bio u publici.

Gosti su nam bili i mladi i uspešni muzičari iz Zenice i Niša, koji su na duhovit, a neki i na jako smeo način, govorili o svojoj muzici, o inspiraciji, nastupima i planovima, koji će neke od njih odvesti i do Kine.

Emisiju „Zenica-Nis calling“ realizuju radio stanice civilnog sektora Radio Active iz Zenice i Super radio iz Niša, odnosno udruženja koja su njihovi osnivači – „Naša djece“ iz Zenice i „Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin“ iz Niša, a u okviru projekta “(Re)connecting a region vol 2”, uz finansijsku podršku „Švajcarskog nacionalnog saveta mladih“. Mentori na projektu su novinarke iz Radio 3FACH iz Lucerna i Radio RaBe iz Berna.

Ukoliko ste propustili emisiju možete je preslušati na našem mixcloud-u.

[mixcloud https://www.mixcloud.com/superradionis/emisija-zenica-ni%C5%A1-calling-na-open-stage-u-ni%C5%A1vila-dan-mladih/ width=100% height=120 hide_cover=1 light=1 autoplay=1]

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *