Zašto je centar Niša sinoć sat vremena bio u mraku?

satzanasuplanetu2015.Među 7.000 gradova koji su sinoć po deveti put ugasili svetla na javnim mestima pridružio se i Niš, u okviru akcije „Sat za našu planetu“, a u organizaciji Svetskog fonda za prirodu.

Cilj ove „zasenjene“ proslave je skretanje pažnje čovečanstvu na klimatske promene i na činjenicu da svi utičemo na njih i da svi možemo da utičemo na njihovo usmeravanje ka boljem ishodu po čovečanstvo.

U Nišu je ovogodišnje obeležavanje „Sata za našu planetu“ je proteklo najbolje do sada, bar po utiscima okupljenih, i to uprkos promeni mesta održavanja zbog kiše. Naime, manifestacija je sa najavljenog nišavskog keja premeštena u Gradsku kuću, u neposrednoj blizini.

Ovo je rezultovalo minimalnim odstupanjem od planiranog programa, jer je neke aktivnosti bilo nemoguće izvoditi u zatovernom prostoru.

Osim muzičkog programa bendova „STR8 Walkers“, „Jam Station“ i „Vremeplov“ iz Užica, veče je ulepšala modna revija Umetničke škole, nastup male recitatorke Anice Dinić, muzička sekcija OŠ „Stefan Nemanja“,Ženski Akademski Hor SKC-a, plesna grupa Revolution i devojke koje su obojile ceo događaj fluorescentnim bojama.

Na ulicama Niša je vladala malo drugačija atmosfera.

nisumraku

Sat za našu planetu u Nišu 28,3.2015.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *