Zašto Igor Novaković nije više na čelu „ED Jugoistok“?

Foto: Super radio

Foto: Super radio

Nije prošlo ni nedelju dana od vanrednih parlamentarnih izbora (tačnije ni cela 3 dana), a promene na čelu javnih preduzeća u Nišu već se dešavaju. Slučajno ili ne, na mesta dosadašnjih funkcionera (koji nisu članovi SNS), dolaze nove snage iz redova apsolutnih pobednika na prošlonedeljnim izborima – Srpske napredne stranke.

Tako je sa mesta direktora ED Jugoistoka smenjen Igor Novaković, i to na predlog Aleksandra Obradovića, v.d. direktora „Elektroprivrede Srbije“. Na njegovo mesto doveden je Darko Bulatović.

„Novaković je razrešen zbog uočenih propusta u rukovođenju PD „Jugoistok“ i zbog protivljenja korporativizaciji „Elektroprivrede Srbije“, odnosno uvođenju jedinstvenog upravljanja na nivou sistema kojim bi odgovornost konačno dobila ime i prezime i kojim bi se godišnje uštedelo 36 miliona evra.“ objašnjavaju razloge smene Novakovića u ED Jugoistok.

Izgleda sa su sada uočeni propusti uspeli da zasene sve dosadašnje aktivnosti ED Jugoistoka na čelu sa Igorom Novakovićem. Da bi se izbegle nelogičnosti predlažem da se izbrišu ranije vesti sa sajta, jer ovim propustima „mrse račun“ „Sertifikat za uspešno i odgovorno poslovanje“ koji je Jugoistoku dodelila kompanija Certop iz Budimpešte uz silne hvalospeve, pa onih rekordnih blizu 80.000 ugovora o reprogramu duga za struju i vrhunac to što je ovo preduze po prvi put ostvarilo dobit (402 miliona dinara) i to umesto predviđenih gubitaka.

A da, a ovaj video mi je bilo pomalo mrsko da pogledam jer mi je neverovatno da je razgovor sa bivšim (tada aktuelnim) direktorom u svojstvu novinara vodila žena koja je zaposlena u PR timu istog preduzeća. Pogledah ga čisto da uočim početak problema. Nije da se ne vidi, onako između redova, a cenim ga da je i „previše“ rekao.

A da, ako neko pomisli da „branim“ Novakovića iz nekih ličnih pobuda i interesa, neka pogleda kako je Super radio pisao o ovom preduzeću u prethodnom periodu. Dakle pretražite termin „ED Jugoistok“ na uper radiju ;)!

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

2 komentara na “Zašto Igor Novaković nije više na čelu „ED Jugoistok“?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *