Zaronite „Između korica“

tekst za radio 1Ovde na Super radiju, „politika firme“ je da svako radi ono što najbolje zna. Emisija o knjigama krčka se dugo, a neki od vas možda se sećaju njenog pretka istog imena („Između korica sa Aleksandrom Đorđević“) koji smo emitovali 2014. godine.

Ideja je sazrela i sada krećemo sa emisijom! „Između korica“ će biti nešto više od obične preporuke knjiga, iako je to njen osnov.

Pored te osnovne rubrike, očekuju vas i vesti i zanimljivosti iz sveta knjige, kao i osvrti na filmska ostvarenja koja su adaptacije knjiga, gde je stalni saradnik Mihajlo Ilijić. Diskutovaćemo o tome koliko uspešno knjiga može da se adaptira u film, pričati o kvalitetu i jednog i drugog, malo sukobljavati mišljenja, i na kraju zaključivati – da li je bolja knjiga ili film.

Još jedan interaktivni segment tiče se lektire. Nemojte odmah da pobegnete, nećemo zadavati lektiru za čitanje, već gosti u emisiji pričaju o svojim iskustvima sa lektirom – knjige koje su na njih ostavile jak utisak još onda, ili kojima su se vratili kasnije, pročitali ih bez prisile i oduševili se.

Poslastica za slušaoce biće naša nagradna igra u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna. Svake nedelje neko od vas imaće priliku da osvoji knjigu ovog izdavača.

Bibliofile čekamo svakog četvrtka od 18h, samo na Super radiju.

Slušamo se!

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

3 komentara na “Zaronite „Između korica“

  1. Svaka čast na inicijativi i kvalitetnom segmentu, puno pozdrava urednici Aleksandri i neka samo tako nastavi! 🙂
    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *