Zaljubite se u gmizavce, prirodnim tempom

Ili se plašite gmizavaca, ili ste potpuni zaljubljenik u njih … uglavnom nema treće opcije. Današnju emisiju posvećujemo baš ovim veličanstvenim životinjama, pa vam ovaj put predstavljamo našu šumsku kornjaču Testudo hermanni, a imamo i jako specijalnu gošću.

U emisiju nam dolazi Prof. Dr Jelka Crnobrnja-Isailović da sa nama razgovara o konzervaciji reptila u Srbiji, Rufford projektima njenih doktoranada, nedavnom kongresu herpetologa u Salzburgu… A s obzirom na profesorkinu jako bogatu biografiju i iskustvo, dotaćićemo se još nekih tema.

U „Divljem kutku“ putujemo samo 14 km istočno od Niša do Jelašničke klisure, parka prirode sa prvom kategorijom zaštite, u čijoj blizini se vrši monitoring baš naše vrste nedelje.

Ukoliko vam ovo zvuči zanimljivo, a interesuju vas i vesti koje smo pripremili u rubrici „Priča se“ poslušajte nas danas od 17:00!

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *