Zaječarska Gitarijada dobila franšizu Vudstoka

gitarijadaTxtZaječarska Gitarijada od ove godine dobila je zvanično franšizu Vudstoka! Saradnja ove dve kultne manifestacije podignuta je na viši nivo, a nakon prezentacije našeg najvećeg i najpopularnijeg rok festivala Gitarijade u Skupštini grada Vudstoka u Njujorku zvanično su potpisani i dokumenti.

„Sama ideja o saradnji između Gitarijade i Vudstoka jeste oživljavanje rok scene. Zvaničan naziv ovogodišnjeg festivala biće Gitarijada by Woodstock i mi smo jedni na svetu uspeli da dobijemo odobrenje da naš festival nosi ovo ime. Ime festivala Vudstoka zaštićeno je od 1969, kada je ovu manifestaciju posetilo preko 400.000 ljudi. Kroz Gitarijadu ćemo oživeti Vudstok , brend i ime koje ovaj festival nosi. Želimo da ove godine duh ovog velikog festivala donesemo u grad na Timoku“, rekao je za portal TV Best-a, producent Gitarijade Marko Jeftić.

Majkl Grin, producent festivala Vudstok, koji je organizovao ceo festival 1969. godine prihvatio je da dođe na Gitarijadu i bude član žirija.

Gitarijada će ove godine biti održana od 29. jula do 2. avgusta u Zaječaru na kojoj će nastupiti naši najpoznatiji domaći rok bendovi, a organizatori trenutno pregovaraju sa svetskim muzičkim zvezdama.

Vudstok je najpoznatiji rok festival ikada održan. Posetilo ga je blizu pola miliona ljudi, a sam festival je ušao među 50 momenata koji su promenili rokenrol. Za mnoge je on najbolji primer kontrakulture 1960-ih i hipi-ere. Mnogi od najpoznatijih muzičara tog vremena nastupili su tokom tog kišnog vikenda čiji su nastupi zabeleženi na istoimenom filmu iz 1970. u režiji Majkla Vadlija.

vudstokSlajd

Izvor:tvbest.rs

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *