„Začarana pahuljica“ ponovo na sceni Pozorišta lutaka

Začarana pahuljica tekstHoće li u obnovljenoj „Začaranoj pahuljici“ svemogući i vispreni čarobnjak Gaja uspeti da skine davno bačene zle čini princezi Pahuljici videćemo večeras. Za 18 sati najavljena je premijera obnovljene predstave „Začarana pahuljica“ u Pozorištu lutaka.

Predstava po tekstu Tode Nikoletića, a u režiji Miloša Jagodića prvi put je izvedena na sceni Pozorišta lutaka 21. marta 2007. godine. Nakon nekoliko godina uspešnih izvođenja, a kasnije i pauze publiku večeras očekuje premijerna obnova ove predstave.

Začarana pahuljica je kombinacija bajke i realnosti, sa rečnikom bliskim duhu dece savremenog doba. Kroz živu glumačku igru teče priča o začaranoj princezi Pahuljici, sa koje svemogući i vispreni Čarobnjak Gaja na kraju skida davno bačene zle čini.

Princezu Pahuljicu, kao i ranije, tumači Mirjana Đorđević, vilu Dobrilu Biljana Radenković dok je u muškom delu glumačke ekipe došlo do izmena. Uloge Čarobnjaka Gaja i Ledenka ranije su tumačili Aleksandar Kanjevac i Dejan Gocić, a u novoj postavi one su dodeljene Tomi Bibiću i Stefanu Mladenoviću.

Predstava je namenjena predškolskom i nižem školskom uzrastu, a karakterišu je dobre glumačke kreacije, lepi songovi, interesantni kostimi i raznovrsni scenski efekti dodaju u Pozorištu lutaka.

Predstava je zakazana za večeras, 28. aprila, od 18 sati, a cena karte je 200 dinara.

Više o samoj predstavi u današnjem Cool preseku govoriće Zorica Filipović iz Pozorišta lutaka.

 

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *