Zabranjeno parkiranje i zaustavljanje, kako za koga?

Ilustracija, Foto: Super radio

Ilustracija, Foto: Super radio

Poslednjih mesec ili više dana, svedoci smo da na ulicama našeg grada, negde od ponoći pa do 2, 3 ujutru saobraćajna policija zaustavlja vozila i kontroliše vozače alkotestom u centru Niša. Akcija koju svakako podržavam i cenim.

Takođe je sa tom akcijom počelo i „raščišćavanje“ nepropisno parkiranih, u većini slučajeva, skupih automobila na trotoaru pored hotela Ambasador i sada više nema problema sa tim.

Ali ono što mi je sinoć zapalo za oko je to da je saobraćajna policija kao i svake večeri blokirala centralni deo ulice, ali na svega par metara iza njih, na početku stanice ispred spomenika, stajalo je parkirano četiri, pet automobila, od toga jedan džip specifičnih tablica i još nekoliko luksuznijih automobila.

Pretpostavljam da su vlasnici istih bili u obližnjem klubu jer su automobili bili prazni, a u njihovoj okolini nije bilo nikog.

Ako se ne varam, crveni krst i krug na plavoj pozadini koji stoji pedesetak metara iza njih bi trebalo da znači „Zabranjeno parkiranje i zaustavljanje“, još ispod njega i piše na plavoj tabli „i na trotoaru“.

Takođe, ako se ne varam, i ako, usled ove nove izmene zakona o saobraćaju, nije došlo do neke promene, nepropisno parkiranje i zaustavljanje bi trebalo da bude u nadležnosti saobraćajne policije.

Ali naša saobraćajna policija kao da nije marila za to. Oni su večeras rešili da kontrolišu ko je koliko popio i to je to. Prošao sam dva puta u roku od pola sata, četrdeset i pet minuta, tom ulicom i oko tih, očigledno nepropisano parkiranih, automobila se ništa nije dešavalo.

Sad, možda ja nisam video da su u nekoj akciji u saradnji parking servisa i saobraćajne policije ti automobili odneseni paukom, ali čisto sumnjam. Jer ovo nije prvi put da sam video sličnu situaciju.

Mene samo zanima da li je sada to dozvoljeno da svako parkira automobil gde mu je drago u kasne noćne sate? Jer izgleda da niko ne mari za to posle 21h, a do tada kazne sevaju.

Takođe me zanima da li će u ovom gradu ikada doći do nekog reda i neke pravde? Da, možda sam idealista, ali zbog ovakvih, naizgled, sitnica mnogi mladi ljudi odlaze odavde. Toliko.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *