Za Vladu Divljana – koncert u Feedback-u

Foto: Goranka Matic

U utorak, 5. marta, na godišnjicu smrti Vlade Divljana, večitog dečaka sa beogradskog asfalta, u klubu Feedback biće održan koncert njemu u čast.

Nastupiće deo novosadske grupe (Ne)normalni, u sastavu: Nenad Jelenković (akustična gitara i vokal), Miloš Jovanović Brule (klavir i prateć vokal) i Lazar Arsović (kahon, perkusije i prateći vokal).

Posetioci će biti u prilici da se podsete pesama iz svih perioda karijere Vlade Divljana – od Idola do solo pesama i rada sa bendovima Ljetno kino i NVO.

Divljan je kao gitarista, pevač i glavna kreativna snaga kultnog sastava Idoli u prvoj polovini osamdesetih godina bio zaslužan za klasike kakvi su „Retko te viđam sa devojkama“, „Malena“, „Rusija“, „Nebeska tema“, „Maršal“ i „Ona to zna“, da pomenemo samo neke od pesama iz bogatog opusa Idola, u kome se posebno ističe remek delo, album „Odbrana i poslednji dani“ (1982).

Tokom duge samostalne karijere po raspadu Idola, Vlada nam je podario „Ona radi u Rudniku/Patuljke“, „Sve laži sveta“, „Odnesi me“ i, po mnogima, jednu od njegovih najboljih pesama „Samo jednu ljubav imam“, zabeleženu na mini albumu „Četiri godišnja doba“ (2012) Vlade i Ljetnog kina.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 300 dinara u prodavnici ploča „Vintage shop“, dok će na ulazu cena karte biti 400 dinara.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *