Za porodilje pordilište treba biti prijateljsko mesto

Foto: Facebok - Mari.rs

Foto: Facebok – Mari.rs

Mnoge žene ne odlučuju na koji način će se poroditi već lekari, protivzakonito, to odlučuju umesto njih samih, ne znaju ko je osoblje koje ih porađa jer se nisu predstavili, mame su nakon porođaja žedne i gladne, a neke se čak odlučuju da nikad više ne rađaju zbog loših uslova i ophođenja u porodilištu.

Do ovih podataka kroz sprovedeno istraživanje došao je Centar za mame.

Kako bi se neke stvari promenile na bolje i kako bi buduće mame imale bolji tretman u porodilištima, u petak 6. marta u niškom Regionalnom centru biće održana projekcija filma „Sloboda rađanju“ sa početkom u 17 sati.

Cilj ove aktivnosti je da skrene pažnju javnosti na prava žena na porođaju kao i na važnost dobre komunikacije između osoblja i porodilja tokom porođaja, a dugoročni cilj je pretvaranje porodilišta u prijatelje majki.

Ovo je akcija regionalnog tipa koja se održava na teritoriji Balkana od 1. do 8. marta. Aktivnosti u Nišu organizuje Info centar iz Brusa zajedno sa saradnicima iz Niša u okviru redovnih aktivnosti podrše trudnicama i dojiljama.

Sažetak ovog istraživanja možete pogledati ovde, a kompletne rezultate ovde.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *