O volonterskom radu sa decom sa autizmom

U ponedeljak, 2. aprila, širom sveta, obeležen je Međunarodni dan osoba s autizmom. Obeležavanjem skrećemo pažnju na položaj osoba s autizmom, na neophodnost uklanjanja predrasuda prema njima, te na smanjenje društvene distance prema osobama s autizmom.

Za Niš je velika privilegija da ima Gradsko udruženje za pomoć osobama s autizmom, koje na sjajan način radi kako sa decom, tako i sa odraslima s autizmom. Pokretanjem radionica značajno se utiče na vidljivost, integraciju i razvijanje sposobnosti kod dece i odraslih s autizmom, što je od izuzetnog značaja za lokalnu zajednicu kojoj pripadamo.

O tome kako je ova divna priča pokrenuta, kako se razvija i o njenom značaju za osobe s autizmom i širu zajednicu, biće reči u emisiji PONS, danas od 16 sati. Razgovaraćemo sa troje volontera udruženja – Katarinom Jovanović, Vesnom Jadrananin i profesorom Bojanom Jorgićem.

Emisiju PONS (Ponosni, Odgovorni, Nesakriveni, Samostalni) uređuje i vodi Ivan Novković.

Tekst: Ivan Novković

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *