Volonteri iz devet zemalja u Donjoj Toponici

volonteri kobra tekstPetnaestoro volontera i volonterki iz devet zemalja družiće se na prvom međunarodnom tinejdžerskom kampu u Donjoj Toponici. Kamp počinje u petak 1. jula, a ovo je sedmi po redu međunarodni kamp.

Mladi iz Turske, Francuske, Italije, Rusije, Češke, Slovačke, Španije, Engleske i Srbije će na kampu “Different colors” govoriti na temu različitosti i jednakosti, interkulturalnog razumevanja i protiv govora mržnje a u saradnji sa profesorima niškog Filozofskog fakulteta.

U udruženju “Grupa Kobra” kažu kažu da će kamperi imati moderirane radionice na kojima će praviti postere, a koji će ilustrovati navedenu temu. Planirano je i snimanje kratkog video klipa kao deo širenja svesti na temu interkulturalnog razumevanja.

Udruženje građana “Grupa Kobra” ovogodišnji kamp organizuje u saradnji sa Volonterskim servisom Srbije i Mladim istraživačima Srbije, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije kroz projekat “Nacionalni program volontiranja mladih”.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *