Vodvilj Žorža Fejdoa od večeras igra u Narodnom pozorištu

Premijera predstave „Kneginja od Foli Beržera” očekuje nas u Narodnom pozorištu večeras od 20 sati i već je rasprodata. Ali iz pozorišta kažu da je ostalo još malo karata za prvu reprizu 15. maja i još jedno igranje ovog meseca 17.maja.

Predstavu je režirao Jug Radivojević, za scenski pokret i pomoć reditelju zadužen je Igor Damnjanović.

Direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović je, na konferenciji za štampu povodom premijere, posebno istakao zasluge krojačkog tima Pozorišta, koji čini dvoje ljudi, a koji su u roku od mesec dana sašili 64 kostima, jer se uporedo sprema još jedna premijera.

„U proseku svake sedme godine radim u Nišu, to je vrlo dobar ritam. Dovoljno se uželimo jedni drugih da možemo u radosti da stvaramo. Imao sam sreće da i ovog puta radim predstavu sa velikim ansamblom. Prvi put smo radili sredinom 90-tih, pa iza toga 2013. “Konstantina” Dejana Stojiljkovića, evo sada Fejdoa.  Različiti pisci, naravno različiti žanrovi, različite tematike.“ -istakao je reditelj predstave i dodao:

„Ono što mislim da je jako značajno ovog puta to je da smo se odlučili za jedan od najboljih vodvilja, majstora tog žanra Žorža Fejdoa koji je imao za cilj da okupi ansambl različitih generacija, da okupi vrsne komičare, da se u estetskom smislu predstava podigne na najviši mogući nivo, takođe i u glumačkom. Jako je teško igrati vodvilj, a publika mu se izuzetno raduje. Do tih rešenja se lako dolazi, ali ja jako dobro znam koliko je teško napraviti komediju. Čest sam učesnik festovala “Dani komedije” u Jagodini, i znam koliko je teško napraviti predstavu koja izaziva smeh. Mi smo za cilj imali da napravimo predstavu koja će trajati sezonama.“

Mesec maj je i mesec poklona publici i karte će za ovu i većinu ostalih predstava koštati 300 dinara za parter, a 250 za balkon.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *