Vlada Arsić gost tribine o digitalnom nasilju

Aktivistkinje centra na uličnoj akciji.

Aktivistkinje centra na uličnoj akciji.

Tribina „Prevencija digitalnog nasilja i trgovine ljudima“ biće održana danas od 12 sati u Gradskoj kući. Ovom tribinom aktivistkinje Centra za devojke iz Niša obeležavaju manifestaciju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad devojkama/ ženama“.

Najvljeni gosti tribine su Vladda Arsić (autor knjiga „Izgubljene u magli“ i „Armagedon“), nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima, Mitar Đurašković, načelnik Odeljenja za borbru protiv visokotehnološkog kriminala Saša Živanović kao i šef Odseka za strance, suzbijenje ilegalnih migracija i trgovinu ljudima PU u Nišu Duško Klikovac.

Prema rečima organizatorki ovog događaja cilj je da se skrene pažnja javnosti „a najviše devojkama i mladim ženama, da je digitalno nasilje sve češći oblik nasilja kome su devojke i mlade žene izložene“. Na internetu se devojke/žene mogu susresti i sa virtuelnim pretnjama, maltretiranjem, korišćenjem ponižavajućih izraza ali ne treba zaboraviti ni trgovinu ljudima kao i razne oblike seksualnog zlostavljanja.

Na tribini će se govoriti o problemima trgovine ljudima i digitalnog nasilja, ali i o tome kako se zaštiti od trgovine ljudima i digitallnog nasilja i kome se obratiti za pomoć.

 

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *