Video vodiči o građanskom novinarstvu

Udruženje “Prijatelji Srebrenice” i Udruženje građana “Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin” iz Niša danas su objavili dva video vodiča o građanskom novinarstvu koja su nastala u okviru projekta čiji je cilj jačanje glasa i promocije osoba koje pripadaju ranjivim kategorijama u medijima, kako bi se unapredilo predstavljanje ovih grupa u njihovim zajednicama. Ovim projektom omogućeno je da se čuje i glas marginalizovanih grupa i njihovo aktivno učestvovanje u kreiranju medijskih sadržaja.

U saradnji sa mentorima/kama u obe zemlje, preko 40 polaznika i polaznica pripremili/e su četiri radio emisije o građanskom novinarstvu koje su emitovane u okviru redovnog programa “UPS medije” i “Super radija”.

U narednom periodu, ove emisije biće reemitovane i u okviru programa još šest radio stanica u BiH i Srbiji.

Polaznici/e ističu da su na radionicama građanskog novinarstva naučili dosta toga i da će im stečeno znanje koristiti u daljem radu.

“Video vodiče o građanskom novinarstvu” možete pogledati na YouTube kanalima.

Prema rečima partnera, mediji se nedovoljno bave pitanjima od interesa za marginalizovane grupe, a pripadnicima/cama ovih grupa je teško da dođu do prostora u kojem mogu izraziti svoje mišljenje, oblikovati javne debate ili uticati na odluke koje ih se tiču.

Radionice građanskog novinarstva su dale mogućnost osobama koje pripadaju ranjivim kategorijama da se izraze i unaprede proces uključivanja u lokalnu zajednicu.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *