Večeras prva repriza „Lakog komada“ u Akademskom pozorištu

Foto: Valentina Baktijarević

Glumci Akademskog pozorišta iz Niša osvajaju brojne nagrade na svim festivalim širom zemlje i inostranstva.
Na festivalu „Zlatna Kulisa“ u Kragujevcu, održanom pre svega nekoliko dana, akademci su osvojili 4 nagrade za predstavu „Mamin dašak u svemiru“, između ostalog i nagrada za najbolju predstavu na festivalu.
Ali akademci “srca najviše ostave” na svojoj sceni – kamernoj sceni studentskog kulturnog centra, što su i dokazali izvođenjem predstave „Laki komad“.

Sala Akademskog je bila puna. Stoji da to nije velika sala, ali ovacije i aplauzi publike ispunili bi i mnogo veću.
Za sve one koji su propustili pretpremijeru i premijeru predstave, prva repriza je zakazana za večeras – 28. mart u 21h.

“Jako sam zadovoljan pretpremijerom, mislim da smo odgovorili na prvo i najvažnije pitanje da je to komedija. Mislim da smo u tome uspeli, po reakcijama publike i njihovih kolega. Mislim da su oni, mislim svi kolektivno, što je meni jako važno, uradili jedan lep zadatak. Svi zajedno smo ostali dosledni u žanru, koji je u ovom slučaju malo i tragi komedija.
Očekujem da će predstava tek da živi.” – izjavio je reditelj Uroš Milojević.

Glavna glumica, i jedna od zvezda večeri Milica Kostadinović je sa nama podelila osećanja posle pretpremijere:

„Generalno se osećam umorno, ali to je valjda rezultat rada. Iz mog unutrašnjeg bića se osećam dobro, zadovoljna sam ali uvek može bolje. Zato što sam ja samokritična mnogo, nadam se da će biti još bolje, mislim da smo na dobrom putu i da smo stvarno veliki posao uradili.  Nisam nezadovoljna, ali procentualno bih rekla da sam zadovoljna nekih 70%, sutra se nadam porastu tog procenta i na dalje još više. To je ono što me smiruje i gura napred.“

Foto: Valentina Baktijarević

Pored Milice, glavnu ulogu je imao Nemanja Dimitrijević, čiji talenat i posvećenost na sceni, ukoliko ste gledali neku od predstava Akademsko pozorišta, niste mogli da ne

primetite.
Namanja kaže da je i on kao i cela ekipa izuzetno zadovoljan, jer su dosta radili na ovom komadu. Reakcija publike je, po njegovom misljenju, bila odlična i, kako i sam ističe, mirno ulaze u spremanje narednih repriza.

Pored Nemanje i Milice, u predstavi igraju i mlade nade Akdemskog pozorišta Petar Ðorđević, Marko Stojanović, i Neda Kouji, dobro poznata svim redovnim posetiocima Akdemskog pozorišta. Na pretpremijeri je igrala Natalija Stepanović, ali nismo imali tu čast da vidimo njenu alternaciju Emiliju Cvetković, te je očekujemo na nekom od sledećih igranja.

Reditelj zadovoljan, kritike odlične, glumci umorni ali zadovoljni, publika apsolutno odusevljena.
Za sve one koji su propustili, ili za nas kojima jedno gledanje nije dovoljno, repriza “Lakog komada” je ono što zeljno isčekujemo.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *