„Veče Kurta Vajla“ na Fakultetu umetnosti

vece kurta vajla txtKurt Vajl bio je kompozitor nemačko-jevrejskog porekla koji je u prvoj polovini 20. veka napravio dela koja do danas osvajaju publiku širom sveta ubedljivošću, realističnošću, moći poistovećivanja i aktivizmom drušveno aktuelnih tema.

U Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti (Knjaževačka 2a), 13. maja od 20 sati, održaće se koncert pod nazivom „Veče Kurta Vajla“.

Tematski program posvećen delu Kurta Vajla za glas i klavir kroz seriju kompozicija i adaptiran govorni tekst u izvođenju Irine Naumovske (klavir) i Tijana Đuričić (sopran), ima za cilj predstavljanje poznatih, ali i neizvođenih dela ovog autora.

Ovim koncertom izvođači žele da još jednom ožive blizak duh ljudske prirode u različitim životnim iskušenjima i moguće iskrene reakcije koje lako mogu da inspirišu slušaoce/gledaoce na dublju kontemplaciju kroz uživanje i naizgled lakoću.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *