Upoznajte lepotu Stare planine ove nedelje

tupavica tekstPlaninarsko društvo „Naissa“ ima lep predlog za vas. Ukoliko želite da nedelju, 19. jun, provedete podalje od gradske vreve i gužve predlažemo vam da se prijavite na vreme i uživate u lepoti Stare planine.

Staza nije teška, sa ukupnom dužinom od 10 kilometara, tako da mogu i rekreativci dodaju u Planinarskom društvu „Naissa“. Prema planu svi oni koji budu pošli na ovaj nedeljni izlet imaće mogućnost da vide pećinsku crkvu, slavinjsko grlo i vodopad Tupavica.

Na desnoj obali Visočice pokraj sela Rsovci smeštena je crkva u pećini brda Kamik. Crkva Svetog Petra i Pavla poznata je i kao „pećinska crkva“, a na severnom zidu sačuvana je i jedinstvena freska ćelavog Isusa Hrista.

Slavinjsko grlo koje se takođe obilazi u nedelju, nalazi se u blizini istoimenog sela. Neobična i prelepa klisura istovremeno izvajala je Rosomačka reka. Kako kažu planinari za 15ak minuta laganog hoda stiže se do Slavinjskog grla, odnosno Rosomačkog ždrela. Učesnici izleta ugledaće najlepši pogled na kanjon, a u neposrednoj blizini nalazi se i mala pećina u kojoj izvire vrelo, ali i stara vodenica koja nije u funkciji.

Kao šlag na tortu za kraj izleta planiran je i obilazak vodopada Tupavica. Na samo par kilometara od sela Dojkinci nalazi se jedan od najlepših vodopada koji je smešten na nadmorskoj visini od 1050 metara, a on je visok oko 15 metara.

Sve ovo vredi doživeti zar ne?

Cena izleta je 1000 dinara, polazak je planiran za 5 sati sa parkinga preko puta Gradske kuće, a povratak je oko 22 sata. Za sve informacije i prijave možete koristiti brojeve telefona 063/414-836, 064/3-920-935 i 064/5-381-422.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *