Umetnost koju možete nositi na sebi

Foto: Miloš Jovanović

U samom centru Niša, u Obrenovićevoj 38 u prostorijama Turističkog Info Centra svi zaljubljenici u umetnost i to onu nosivu, već sada uživaju u radovima 17 dizajnera.

Fashion Minds, prvi Dizajn Market otvoren je i trajaće do 30.decembra.

Dizajn Market je platforma za sve domaće dizajnere, umetnike i kreativce i mesto gde mogu izlagati i prodavati svoje proizvode.

Posetioci će moći da vide kreacije Jelene Dimitrijević kao i njene ručno oslikane ešarpe, dizajn brenda S-Anja Schneider, haljine Mode Misic i Ada Drndića. Uz te kreacije mozete uklopiti dizajniran nakit: Šarene perle i sreća, LOM design-a, Milene Chershkov, Handmadeova OLDI i njihove neobične detalje za uvo, nakit Žo-Žoove sanjarije, ZoRiki’s made by heart, a tu je i Milica  Stojiljković Showroom i njene minđuše ali i šolje i cegeri. A u ponudi su i torbe Jellyfish Art, bez kojih stajling ne bi bio potpun.

Foto: Miloš Jovanović

Naravno tu je i deo za muškarce i sjajan Feathermen sa ručnom izradom novčanika od plute, filca i drveta,  Mašne i Tregeri – Mima handmade kako za veće tako i za one najmlađe. Wanderlust predstavlja jastučiće i zvečke za decu, a tu su i kreacije za najmlađe dame koje je dizajnirala i ručno uradila sve detalje na haljinama Murić Dejla.

Nešto što je danas zaista najpotrebnije svima jesu planeri kako bismo organizovali svoje vreme pa su nam se na Dizajn Marketu pridružili i Minino planeri.

“Radove i kreacije dizajnera vidimo kao umetnost i želimo da ih na takav način prezentujemo svim ljudima u našem gradu i svima onima koji će biti gosti Niša. Svi izloženi radovi su ručni rad, umetnost i ne postoje u još jednom komadu, zato je, smatramo, još veće zadovoljstvo poneti tako nešto.Cilj nam je da u Nišu, svim posetiocima omogućimo da sebe i sebi bližnje obraduju unikatnim, dizajniranim stvarima ali i da tom kupovinom novogodišnjih poklona podržimo dizajnere i mlade proizvođače, jer njihova i naša Nova Godina biće srećnija”, kaže Jelena Dimitrijević jedna od organizatorki ove manifestacije.

Pored modnih dodataka fotografije Miloša Jovanovića i akvareli Dragane Todorović ćine ovaj prostor samo još magičnijim.

Na samom otvaranju fantastični trio Ripple propratio je performans modnih vinjeta. Dovoljno je samo toliko reći da već shvatite koliko je ovaj prostor od tog dana postao centar umetnosti. Prelepe devojke u dizajniranim komadima šetale su se kroz prostor dok su Marina, Ivan i Toni učinili taj performans još upečatljivijim.

 

Radno vreme Dizajn Marketa je radnim danima od 9 do 20 sati i subotom od 9 do 16 sati.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *