Umesto Svetskog dana fizičke aktivnosti lekcija iz humanosti

crveni krst kasicaSvetski dan fizičke aktivnosti trebalo je da u ponedeljak, 19. maj 2014. godine bude obeležen manifestacijom spred Crvenog krsta u Obrenovićevoj ulici, u organizaciji Instituta za javno zdravlje, Crvenog krsta i Doma zdravlja. Umesto toga istog dana od 13 sati biće održana humanitarna organizacija u cilju pomoći ugroženima u poplavama u Srbiji.

Toga dana prikupljaće se neophodna pomoć za ugrožene, stanovništvo će biti informisano o ponašanju u slučaju poplava i nakon polava i zaštiti od crevnih zaraznih bolesti u slučaju elementarnih i drugih nepogoda i vanrednih situacija.

Organizatori mole sve građane da u ponedeljak 19. maja budu ispred Crvenog krsta Niš i da sa sobom ponesu ono šta mogu da obezbede, a može biti od pomoći unesrećenim ljudima u poplavljenim područjima. Posebno apelujemo da pomoć čine sledeće namirnice i oprema:

– flaširana voda za piće (sve količine su dobrodošle),
– konzervirana hrana,
– hrana za bebe (isključivo u hermetički zatovorenim teglicama, flašicama i konzervama),
– mleko u prahu za bebe,
– odeća za sve uzraste (oprana i klasifikovana po uzrastima u obeleženim kesama ili kutijama),
– gumene rukavice za potrebe higijenskog čišćenja objekata posle polava,
– gumene čizme i drugu opremu koju ćete u konsutaciji sa Crvenim krstom doneti u ponedeljak (broj Crvenog krsta je 018 511 317).

Ova aktivnost će biti organizaovana i koordinisana od strane Gradske organizacije Crvenog krsta Niš, Instituta za javno zdravlje Niš i Doma zdravlja Niš uz učešće udruženja studenata medicine IFMSA.

Akcija istog karaktera biće održana na Medicinskom fakultetu u Nišu u ponedeljak 19. maja od 10 do 13 sati u holu tog fakulteta. Ovu akciju organizuje udruženje studenata medicinskog fakulteta IFMSA.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *