Umesto Nokije – Newkia?

NEWKIA tekstKompanija Nokia je prodata Majkrosoftu, a bivši zaposleni u Nokiji otvaraju novu firmu – Newkia. Oni se, tvrde glasine, nikad nisu slagali sa odborom direktora u vezi sa Windows Phone platformom i za Nokijine neuspehe u poslednje 2 i po godine oni krive Stivena Elopa, nekadašnjeg Nokijinog direktora.

Kako je najavljeno, Newkia će nastaviti sa proizvodnjom tradicionalnih pametnih telefona kakve je i Nokia proizvodila, ali ovog puta sa Android operativnim sistemom.

Newkia će pokušati da dođe do licence za novi Android Nexus uređaj koji bi trebalo da se zove Lumia Nexus.

Ako sve bude po planu, ovo su specifikacije telefona koji bi trebao da stigne do 2014. godine: displej od 5 inča, LCD3 matrice, dve kamere, uključujući pozadinsku PureView, Qualcomm Snapdragon S4 procesor na 2 GHz, sjajnu grafiku, 32 GB interne + 2 GB RAM memorije, Android KitKat 4.4 OS i bateriju Li-Po tipa na 2.000 mAh.

Međutim, pošto je Microsoft kupio hardversko odeljenje Nokije i dalje postoji šansa da druga kompanija koristi brend kao što je PureView ili da primenjuje sličan način na koji su telefoni izrađivani. Ostaje samo da se vidi koliko će celu priču Newkia moći pravno da istera u svoju korist.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *