On ume da otpeva kašalj

Darko, ah, Darko.

Rundek, da se razumemo.

Kad ga vidiš shvatiš kako bi publika doživljavala jednog Milana Mladenovića, da nije prerano otišao.

On je jednako poželjan kao i pre više decenija. Ali poželjan (kao i uvek) na način da bi samo da ga gledaš i pustiš ga da te, dok koncert traje, vodi gde je naumio. I kako mu se ćefne.

A u Nišu mu se prošlog petka „ćefnulo“ da napravi intimni koncert za nekoliko hiljada ljudi. Ili je to „ćef“ cele turneje u čast 20 godina Apokalipsa.

I da nije Rundek na sceni…možda mu ne bi oprostili oni što su došli da budu „protrešeni“ energijom koja je, sa toliko ljudi  na jednom mestu, neminovna.

Činilo se kao da smo slušali koncert koji je testirao koliko ste zaista tu zbog muzike koju on stvara,  a koliko zbog njega.

Na kraju, videlo se i jeste li tu samo jer ste mogli da uđete na koncert i/ili jer ste negde čuli da je taj Rundek super.

Ili je možda verovatnije da sam dozvolila da ovaj koncert doživim suviše lično.

U svako slučaju, veoma mladi ljudi u prvim redovima i veliki broj roditelja sa decom do 10 godina valjda pokazuje da je Darko Rundek, u kom god „pakovanju“ da nam dođe, odavno izbrisao granice između generacija koje ga slušaju, stvarajući muziku koja opčinjava, preispituje, možda i (samo)optužuje, oprašta i stvara nove grehe…i često godi tek posle mnogo slušanja. Kada najzad shvatimo.

Ono što je sigurno Darko Rundek je među retkim umetnicima kojima život počinje tek na sceni ili bar izgleda kao da je svaki njegov nastup – davanje. Iskreno davanje – sebe celog.

Zato je valjda tako lako prihvatiti kada „svira“ svakim pokretom svog tela, svakim uzdahom i izdahom, pa čak i kašljem…

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *