Učestvujte u izgradnji „Vavilonskog mosta“

Ilustracija: Soizick MEISTER

Za sve nas ljubitelje knjiga, divan je osećaj da tu ljubav podelimo sa što više ljudi, preporučujući naše omiljene naslove, poklanjajući knjige za koje mislimo da bi se svidele onima koje volimo i u nedogled diskutujući o svim mogućim aspektima omiljenih štiva.

Kada institucije prepoznaju tu ljubav i omoguće nam novu akciju da je izrazimo – dočekujemo to oberučke!

Biblioteka „Oblate“ iz Firence u Italiji i niške biblioteke „Stevan Sremac“ i „Nikola Tesla“ međusobno će se povezati „vavilonskim mostom“. Naime, knjige iz naših biblioteka biće poslate u Firencu, dok će knjige na italijanskom jeziku postati dostupne čitaocima u našim bibliotekama.

A najbolji deo je da će svi zainteresovani moći da učestvuju u ovoj razmeni i da doprinesu sopstvenim knjigama.

U utorak, 14. novembra, od 14 do 16 sati, u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ u Nišu biće organizovano sakupljanje donacija u knjigama koje će pomoći u izgradnji fonda velike svetske multikulturalne biblioteke u Firenci.

Ove donacije biće dodate na 100 knjiga koje će Narodna biblioteka poslati iz svog fonda.

Dvosmernom akcijom razmene knjiga biće zaokružena prva etapa projekta “Vavilonski most” – kreiranja multikulturalne biblioteke.

Vidimo se u biblioteci.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *