Tribina “Popularna kultura bunta u Srbiji” 18.marta u Nišu!

Udruženje Štek House će tokom marta i aprila meseca, u saradnji sa klubom Feedback u Nišu, organizovati ciklus tribina na temu popularne kulture i društvenih pojava u Srbiji kao njene posledice.

Cilj ovog ciklusa je osvrt na stanje društva iz prošlosti, ali u današnjici provučeno kroz prizmu popularne kulture koja ga okružuje. Koliko mediji, javne ličnosti i pojave doprinose stvaranju novih vrednosti u društvu danas a koliko su imali uticaja nekada? – kažu organizatori

Prva u nizu tribina „Popularna kultura bunta u Srbiji“ biće održana 18.marta od 18h u klubu Feedback (Balkanska 2a).

Na tribini će govoriti : dr.Rastislav Dinić – filozof i politički teoretičar (Udruženi pokret slobodnih stanara Niš), Nemanja Stevanović – novinar portala mediareform.rs i Miljan Ž. Veselinović – umetnik i aktivista.  Moderator tribine je Boban Kocev – novinar.

Neka od pitanja kojima će se ova tribina baviti su: Da li su protesti u Srbiji postali deo srpske popularne kulture? Vođe protesta – javne ličnosti ili kulturne zvezde pre ili posle? Zbog kojih kulturoloških, društvenih i političkih vrednosti izlazimo na ulicu?  Da li se popularna kultura bunta promenila ili ostala ista od devedesetih pa do danas?

Ulaz na tribinu je besplatan.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *