Tribina „Ono što ne znaš o meni“ povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama!

Međunarodni dan protiv borbe nasilja nad ženama obeležava se 25. novembra. Ovaj dan je proglašen na prvom sastanku feministkinja Latinske Amerike i Kariba u Bogoti 1981. godine. Odabran je kao dan sećanja na sestre Mirabel koje je brutalno ubio diktator Rafael Trujilo u Dominikanskoj Republici 1960.

Povodom obeležavanja će se danas u sali Skupštine grada Niša održati tribina pod nazivom „Ono što ne znaš o meni“ s početkom od 18h u organizaciji „Sigurne kuće za žene i decu žrtve porodičnog nasilja Niš“, koja se stara da žrtvama pruži sve vrste pomoći, počevši od smeštaja, ishrane i higijenske potrebe, pa sve do savetodavnih – terapijskih usluga i sve vrste pravne pomoći.

Ovo je apel da sve žene, koje se kriju i tonu u strah, izađu i ukažu još jednom na značaj ovog velikog problema, sa kojim se svakodnevno susrećemo i koji uspešno zaobilazimo u svim razgovorima i debatama, ne dajući mu primat među svim ostalim bitnim i manje bitnim problemima, a pritom svesni toga da je žrtava sve više.

Naravno, značajnu podršku će predstavljati i prisustvo ostalih koji su bili svedoci nasilja, koji su indirektno ili samo usput čuli o nekom vidu nasilja, ali i svi oni nepogođeni koji na naslovnnim stranama dnevnih listova opliću po tome kakvu crnu hroniku viđamo iz dana u dan, a protiv toga ne preduzimaju apsolutno ništa!

Danas u 18h, sala Skupštine grada Niša.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *