Tribina o digitalnom nasilju u Nišu

Tribina će biti održana u bioskopu "Kupina" na Međunarodni dan mladih.

Tribina će biti održana u bioskopu „Kupina“ na Međunarodni dan mladih.

Tribina čija je tema digitalno nasilje  izabrana je za Međunarodni dan mladih koji se obeležava 12. avgusta. Prema najavama, posetioce očekuju odgovori na pitanja kako reagovati, kome se javiti ukoliko ste žrtva i koje sve mehanizme možemo iskoristiti protiv digitalnog nasilja.

Prema rečima organizatora cilj ove tribine je da „pokrene diskusiju i podigne svest o digitalnom nasilju, da pokuša da ponudi odgovore na pitanja kako valja reagovati na ovu vrstu nasilja, kako se može procesuirati postupak protiv slučajeva nasilja, koji su postojeći mehanizmi koje možemo koristiti i na koji način svako od nas pojedinačno može biti efikasniji u borbi za nenasilje i bezbednost mladih u Nišu“.

Ovom tribinom, koja je zakazana za utorak 12. avgust od 14 sati u bioskopu „Kupina“, Međunarodni dan mladih žele da obeleže Omladinski centar za demokratiju, OCD Proaktiv, Grupa za decu i mlade „Indigo“, Osnovna škola „Sreten Mladenović Mika“, Uprava za obrazovanje Niš, Budi muško Klub iz Niša i Klub za osnaživanje mladih 018.

Tribina „Digitalno nasilje je takođe nasilje“ je deo nacionalnog projekta prevencije rodno zasnovanog nasilja među mladima u lokalnim zajednicama pod nazivom „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji“ a zajednički ga sprovode UNDP, UN Women i UNICEF, u tesnoj saradnji sa programom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja „Škola bez nasilja“ i incijativama pokrajinskog Sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *