Tri niška benda objasnila komšijama zašto treba da dođu na Nišvil

Bendovi Beni Briknam, Jayus Jazz i Jazz Edikt naterali su na ples publiku svih generacija, a od nekih „izvukli“ i čvrsto obećanje da da će na ovogodišnji Nišvil sigurno doći.

Oni su u klubu Majmunarka u Sofiji muzikom zagolicali naše komšije da od 10. do 13. avgusta ne propuste Nišvil džez festival u niškoj Tvrđavi.

Najstariji plesni par, a verovatno i najstariji posetioci Majmunarke, koji su u petak, 14. jula 2017. uživali u muzici Nišlija osvojio je i smeštaj, hranu i karte za sve četiri večeri festivala.

Jedan od razloga zašto bi bugarski državljani i državljanke trebalo da posete Niš ovog avgusta, jeste u nastup jedne od najvažnijih džez pevačica iz ove zemlje Kamelije Todorov, koja nastupa na glavnoj bini 11. avgusta 2017.

Njoj će ovo biti prvi dolazak u Srbiju, čemu se kako kaže jako raduje, jer je za našu zemlju vezuju neke porodične uspomene.

Kako je na pres konferenciji u srpskoj ambasadi u Sofiji istakao Ivan Blagojević, direktor festivala, ni jedan Nišvil u protekle 23 godine nije prošao bez učešća najboljih džez muzičara iz Bugarske.

Organizatori Nišvila su i ove godine obezbedili prevoz za sve zainteresovane novinare, pa je tako promocija festivala izgledala i kao svojevrsna ekskurzija za muzičare, novinare i predstavnike Nišvila.

Još slika možete pogledati OVDE.

Od 10 do 13. avgusta na festivalu Nišville 2017 biće izvedeno 120 koncerata i nastupiće 700 izvođača na 12 festivalskih bina.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *