Trema, očekivanja i želja za pobedom: kako uspostaviti balans?

Za uspeh u sportu kažu da je pored fizički pripreme i taktike jednako važna i psihološka stabilnost i priprema. Kako pripremiti mlade sportiste da donose dovoljno dobre odluke u trenucima kada se odlučuje meč? Kako ih učiniti što manje osetljivim na povike i reakcije publike?

Na koji način ih osnažiti da imaju dovoljno poverenja u sebe, a da su ujedno svesni i svojih realnih trenutnih mogućnosti?

O svemu ovome u današnjoj emisiji „U ritmu zdravlja“ čućemo od sportske psihološkinje Davorke Leoni iz „Psiho centra“.

Verujemo da ćete posle ovog razgovora bolje razumeti naše sportiste kada pogreše i da im naredni put nakon lošije odigranog poteza nećete pominjati baš celu familiju

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *