Treći „Sokolov put“ obara rekorde

Sa prošlogodišnje trke Foto: FB - Sokolov put

Sa prošlogodišnje trke
Foto: FB – Sokolov put

Još samo tri dana ostalo je do sve popularnije trke „Sokolov put“ na Suvoj planini. Trkači i trkačice testiraće svoje mogućnosti na stazi dugačkoj 22 kilometra koja počinje u Niškoj Banji kod fontane, a završava se na Tremu, najvišem vrhu Suve planine (1810 mnv). Trka koja postaje tradicionalna i koja privlači zainteresente kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, održaće se 15. oktobra sa početkom u 8:00 sati.

Uspon je 2.169 metara, a ove godine će se potruditi da ga pobedi 270 učesnika i učesnica iz 12 zemalja. Ovogodišnja novina je da pravo imaju samo trkači i trkačice, na i planinari i planinarke.

Rekord u ženskoj konkurenciji za sada iznosi 3 sata i 30 minuta, dok je u muškoj 2 sata i 35 minuta.

Prvi skyrace u Srbiji „Sokolov put“ organizovan je 2014. godine sa 220 takmičara i drugi u maju 2015. god sa 250 takmičar.

Svim učesnicim/cama koji/e imaju želju da upotpune svoj boravak u Nišu i Niškoj Banji, ponuđeno je nekoliko avanturističkih programa za nedelju, 16. Oktobra – tandem let paraglajderom, obilazak Jelašničke ili Sićevačke klisure , poseta muzejima i oblilazak kulturnih spomenika.

Trku i ove godine organizuje Skyrunning asocijacija Srbije uz saradnju i uz podršku Turističke organizacije Niša i Opštine Niška Banja.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *