Treći Japonikon u znaku studija Ghibli

Udruženje Taka u saradnji sa Niškim kulturnim centrom organizuje treći po redu festival japanske popularne kulture – Japonikon. Ljubitelji Japana, mange, animea i igrica će ove godine imati to zadovoljstvo da posete malo drukčiji i interaktivniji festival. Festival počinje u subotu 21. septembra od 16h u prostorijama Niškog kulturnog centra (Stanoja Bunuševca bb) i završava se u nedelju 22. septembra.

U dva dana programa u prostorijama Niškog kulturnog centra imaćemo prilike da uživate u raznovrsnom sadržaju, fokusiranom na studio Ghibli. Zanimljiva predavanja, turniri i projekcije će trajati do kasnih večernjih sati. Ljubiteljima Mijazakija i studija Ghibli biće interesantna predavanja i debate o njegovim filmovima, motivima, hrani, kao i projekcija dokumentarnog filma o njemu i jednog od njegovih filmova.

Što se tiče takmičarskog dela očekuje nas mnogo toga – od kospleja inspirisanih Japanom, zanimljivih video i društvenih igara, karaoke takmičenja, anime kviza do izložbe nagrađenih manga radova.

Pored toga, posetioci će moći da se oprobaju u manga i kosplej radionici, kao i da učestvuju u radionici origamija gde ćemo praviti likove iz Ghibli filmova poput No Face ili Totoroa.

Za ljubitelje japanske muzike organizatori najavljuju i jedno predavanje o j-pop i j-rock muzici, kao i plesni nastup.

Tokom događaja, biće postavljen photo booth sa rekvizitima iz Ghibli animea, a posetioci će moći da ponesu suvenir sa štandova sa gedžetima i poznatim detaljima iz animea.

Ulaz na festival je slobodan.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *