Tražio 300 evra za besplatnu epiduralnu anesteziju

Foto: Super radio

Foto: Super radio

Anesteziolog specijalista u niškom GAK-u Vladan S. (52) uhapšen je zbog sumnje da je od dvadesetak pacijentkinja uzimao mito da bi im dao epiduralnu anesteziju pre porođaja.

Uslugu koja je dostupna o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje Srbije anesteziolog je naplaćivao 300 evra, bez predloga ordinirajućeg lekara specijaliste ginekologa.

Sumnja se da je Vladan S. od oko 20 pacijentkinja u dužem vremenskom periodu zahtevao i primio novac i razne druge vredne poklone da bi žene uveo u epiduralnu anesteziju.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužiocu u Nišu.

Ovo je drugo hapšenje za manje od 2 meseca na niškoj Ginekološko-akušerskoj klinici. U novembru je uhapšen lekar koji je zahtevao mobilni telefon određene marke da bi za uzvrat obavio porođaj.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *