Tradicionalni godišnji koncert Folklornog ansambla „Oro“

DSC_0195_resizeTradicionalni godišnji koncert Folklornog ansambla „Oro“, Studentskog kulturnog centra, biće održan u petak 27. marta u sali Doma Vojske sa početkom od 20 sati.

Ovogodišnji koncert posvećen je 22. martu, kada se obeležavao Dan studenata Univeriziteta u Nišu.

Specijalni gosti koncerta su članovi ansambla Akademsko kulturno-umetničko društvo „Svetozar Marković“ iz SKC-a Kragujevac.

Ljubitelji tradicionalne muzike svoje karte po ceni od 200 dinara mogu nabaviti svakog radnog dana u
prostorijama SKC-a, ( Šumatovačka bb, treći sprat) ili u Domu Vojske na dan koncerta.

Ansambl narodnih igara i pesama “ORO”osnovan je 1959. godine na  Univerzitetu u Nišu. Neguje narodne igre i pesme svih krajeva Srbije, sa posebnim akcentom na igre iz Ponišavlja i jugoistočne Srbije koje po svom temperamentu i živopisnoj nošnji spadaju među najatraktivnije. Ansambl je nastupao u mnogim zemljama Evrope i sveta i osvojio brojna priznanja od kojih ćemo pomenuti da je 1964. i 1997. godine proglašen za
najbolji igrački kolektiv u Srbiji.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *