TEDx opet u Nišu

best tekst 1

Ove godine TEDx konferenciju organizuje lokalna grupa Best

Udruženje studenata tehnike Evrope – Best iz Niša, najavilo je još jednu TEDx konferenciju u Nišu, posle dvogodišnje pauze.

A šta je zapravo TEDx?

TED koncept, je neprofitna organizacija „posvećena idejama vrednim širenja“. Sve je krenulo još 1984. godine, i to sa konceptom godišnje konferencije koja okuplja vodeće svetske mislioce i praktičare kako bi podelili svoje ideje. TED je pokrenuo i TEDx, program lokalnih, nezavisno organizovanih događaja širom sveta, koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED-a, gde se okupljaju lokalni stručnjaci, mislioci, praktičari, umetnici.

U Nišu je TEDx, prvi put pokrenut 2011. godine, kada je prekinuta i praksa da se sve TEDx konferencije dešavaju u glavnim gradovima. Ono što TEDx konferencije razlikuje od ostalih jeste vreme i fokus. Svaki od govornika ima 18 minuta da predstavi svoju ideju, o spremnosti govornika ne bi trebalo ni diskutovati jer za ovo kratko vreme on treba da prenese svoju ideju, da iskaže njenu suštinu i na taj način promeni svet.

Druga TEDx konferencija, biće održana 12. oktobra, a uskoro više informacija.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *