TEDx konferencija u Nišu – prijave

Organizator ovogodišnje konferencije je BEST iz Niša. Foto: Best Niš

Organizator ovogodišnje konferencije je BEST iz Niša. Foto: Best Niš

TEDx se vratio u Niš, vest je koja je odjeknula u Nišu kada su mladi ljudi iz lokalne kancelarije Udruženja studenata tehnike Evrope – Best objavili da posle dve godine konferencija opet dolazi u Niš. Na radost mnogih koji cene prave ideje, prijave za predstojeću konferenciju u Nišu su počele.

U subotu 12. oktobra svi zainteresovani moći će da uživaju u idejama vrenim širenja. Prvi govornici su potvrđeni, a među njima su: Saša Popović, profesror matematike iz Niša koji je spojio obrazovanje i tehnilogiju. Ovaj professor poznat je po sajtu “Uči slobodno” koji ima za cilj da osnovci lakše pripreme prijemni ispit iz matematike za upis u srednje škole.

Svoje učešće, na ovogodišnjoj konferenciji, potvrtio je i Nebojša Ozimić, istoričar i autor više desetina knjiga i publikacija različite tematike. A niški pisac Dejan Stojiljković takođe će predstaviti svoju ideju u 18 minuta na ovogodišnjoj konferenciji.

Učesnike očekuje i govor dame iz Aleksandrovca, Sanje Knežević, arheologa po zanimanju. Ona je po završetku studija spakovala kofere i napustila prestonicu, jer je imala ideju da od napuštenog szaseoka napravi profitabilno etno selo, a ubrzo je proglašena i za najuspešniju preduzetnicu u Srbiji.

Svakako nove ideje vezane su i za nove tehnologije, te će među predavačima na TEDEx-u biti i Borislav Blagojević, čovek sa velikim iskustvom u grafičkom dizajnu, projektovanju i programiranju, a do sada je radio kaowb developer, user experience specialist, project manager, team leader i konsultant u nekoliko domaćih i međunarodnih kompanija.

Prijave su otvorene do 30. septembra, preko ovog linka. 

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *