Ta, evo mene, eto vas (a gde ste?)

stenci tekstPočetkom januara pojavio se na Crvenom pevcu najumiljatija napuštena mešanka. Neki su je hranili, drugi terali, treći je nisu ni primećivali. Kada sam pokrenula akciju za nju, svi iz kraja su se horski složili da je bilo neophodno da NEKO uradi nešto za nju.

Ta, evo mene, eto vas (a gde ste?)

Nisam mogla na samom početku da joj obezbedim čak ni privremeni dom. Prvi cilj mi je bio da je sterilišem, kako se ne bi u buduće dodatno mučila na ulici sa štencima. Međutim, ubrzo se ispostavilo da je Lunja već skotna, bila je toliko mršava da se nedelju do okota trudnički stomak nije ni video. Time se stvorio jedan mnogo veći problem, nego li mesto njenog oporavka nakon sterilizacije.

Dobila je ime Lunjica.

Sve Facebook grupe su alarmirane odmah, naravno da je bilo najviše lajkova, šerovanje je zauzelo drugo mesto, dok se provukao i poneki dušebrižnički komentar. Zahvaljujući dobrim ljudima koji već spadaju u izuzetke, Lunja je uspela do okota da ostane u pansionu, ali nije bilo dovoljno sredstava za njen duži boravak tamo.

Lunjici sam onda obezbedila privremeni smeštaj, u kome će moći da ostane dok se ne razdele štenci. Nakon toga će Lunja biti sterilisana I spremna za svoj stalni dom.
Šest beba, tri dečaka i tri devojčica, je rođeno baš na dan ljubavi 14.02.2016. i svako od njih je spremno da vam pruži svoju bezuslovnu ljubav iako nemaju rodoslov.

Istinski ljubitelji životinja znaju da to nije ni malo bitno, jer skupa rasa pasa ne može da izlači komplekse vlasnika. Kao mešanci mešanaca pretpostavljam da će biti srednjeg rasta.

stenci tekst 2Dečaci su prvi rezervisani. Zahvaljujući postojanju besplatne sterilizacije u Nišu, konačno se stvorio argument za prevazilaženje polne diskriminacije pasa, pa su se javili i potencijalni udomitelji dve devojčice.

Međutim, ostala nam je još jedna devojčica, za koju se još uvek niko nije javio. Biće jako tužna ukoliko ostane sama. Ukoliko neko želi da je udomi, može da se javi.

Znam da ima dosta onih koji sve ovo podržavaju i hvala vam zaista, podrška i te kako znači i naravno da je uvek dobrodošla ali da bi se nešto konkretno postiglo potrebno je da se što više ljudi uključi. Molim vas ne samo lajkovima jer je cilj da se akcija završila najbolje moguće. Takođe, neizmerno hvala svim divnim ljudima na pruženim dosadašnjim donacijama.

Potrebne su još donacije u hrani i novcu za vakcinaciju i sredstva protiv parazita. Cilj je da svako štene nađe apsolutno najbolji mogući dom, zato će sa svakim udomiteljem biti potpisan ugovor o udomljavanju. Čim počnu samostalno da jedu biće spremni za svoje nove domove.

Još jednom apel za udomljavanje ženskog šteneta i donacije u hrani i novcu za vakcinaciju I sredstva protiv parazita.

Hvala!

Autorka teksta: Stefanija Spasić

Facebook album sa slikama možete videti ovde. 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *