Svetosavski uspon do blaženstva (putem Vasilija Ostroškog) iz Niša

Bilo da vas vodi ljubav prema Bogu, arhitekturi ili prirodi, put na Ostrog sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. Ako je suditi po utiscima mnogih, koji su bili u najposećenijem manastiru u Crnoj Gori, jedina ravnina tamo je ona, u današnje vreme jedna od najteže dostižnih – mir.

Sam manastir je vrlo specifičan i jedinstevn po svojoj arhitekturi. Uklesan je u kamenu, i shodno tome je i njegov izgled prilagodjen.

Posvećen je Sv. Vasiliju Ostroškom, velikom čudotvorcu, čija su čudotvorna dela poznata i izvan granica Srpske Pravoslavne Crkve. Njegovo telo više od trista godina u celosti počiva u ostroškoj isposnici, nepodložno zakonu truljenja.

Pored Ostroga, na povratku ka Nišu, svraća se u Manastir Đurđevi Stupovi, jedan od najstarijih manastira u Srbiji, posvećen Sv. Đorđu. O samom značaju ovog manastira, govori podatak da se nalazi na listi UNESCO-ve svetske kulturne i prirodne baštine.

Od 26. do 28. imaćete priliku da u organizaciji Epic Holiday-a krenete na ovaj put.

Cena je 3.300 dinara i obuhvata prevoz i smeštaj u konaku manastira Ostrog.

Prijava u agenciji Epic Holiday ili preko telefona:018/307958 i 061/305-74-85.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *