Sve o sportu i za sport na jednom mestu

međunarodni dan sporta tekstPobedite neraspoloženje koje vam izaziva kiša i tmurno vreme i danas se na obeležavanju Međunarodnog dana sporta – 6. aprila, koje će biti održano u Hali „Čair“, malo bliže upoznajte sa sportovima. Ovaj dan ima za cilj, kažu organizatori, promociju sportskih aktivnosti i zdravog stila života.

Manifestacija je prrvobitno trebalo da bude održana na Trgu kralja Milana, ali je zbog najavljenih vremenskih neprilika preseljena u sportsku halu.

Određeni mediji su sinoć pogrešno javljali da će centar grada biti zatvoren za saobraćaj zbog ovog dešavanja, ali kako je ono preseljeno, ne brinite – neće biti kolapsa.

Manifestacija počinje u 10 sati u Kupina bioskopu gde će prof. dr Saša Pantelić, profesor na Fakultetu spota i fizičkog vaspitanja, održati predavanje na temu „Uticaj fizičke aktivnosti na zdravlje kod dece i odraslih“.

Od 11:45 u Hali „Čair“ biće održano takmičenje u malom fudbalu, mini rukometu, basketu, odbojci i krosfitu. Paralelno sa tim biće prezentovani i ostali sportovi – od atletike, plivanja, kanua i kajaka, paraglajdinga, streljaštva i plesa preko američkog fudbala, borilačkih veština i biciklizma pa sve do šaha i goa.

„Cilj je da predstavimo sve spotove, čak i one koji nisu mnogo zastupljeni i samim tim zainteresovanima prikažemo nešto novo, pa ih možda i motivišemo da počnu da se bave nekim od ovih manje popularnih sportova“, rekao je Aleksandar Đorđević, promoter manifestacije sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

A ukoliko se već bavite nekim spotom, rekreativno ili profesionalno, i ne treba vam motivacija, svakako bi trebalo da posetite manifestaciju jer će biti i izlagača sportske opereme i rekvizita.

„Najbolji period za početak bavljenja sportom svakako je još od malih nogu, kada se deca razvijaju i kada im je fizička aktivnosti vrlo korisna, kako za dobar fizički tako i za psihički razvoj“, dodao je Đorđević.

S toga vam savetujemo da povedete svoju decu ili unučad da odaberu kojim sportom bi volela da se bave, da li će to biti rekreativno ili profesionalno videćete kasnije. A ukoliko deca već treniraju dozvolite da ona vas dovedu na ovo dešavanje, a ljudi iz struke će vam predložiti koji je sport najbolji za vaše godine.

Obeležavanje Međunarodnog dana sporta, čiji su datum usvojile Ujedinjene Nacije, u Hali „Čair“ će trajati do 16 sati. Ulaz je besplatan.

Organizatori Međunarodnog dana sporta su Grad Niš, Uprava za omladinu i sport, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta, Univerzitetskim sportskim Savezom, Sportskim savezom Niša, Savezom za školski sport, Savezom za rekreativni sport i Ambasadorima sporta Udruženja “Mladi ambasadori“.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *