Sve blagodeti kiselog kupusa – 1. deo

Izvor: Super radio

Izvor: Super radio

Samo 18 kalorija sadržano je u 100 grama kiselog kupusa.

Bogat je vodom i biljnim vlaknima.

Osvežava i ubrzava usporeni metabolizam, reguliče nivo holesterola i šećera u krvi, pa ne morate brinuti ako ga tokom zimskih gozbi budete jeli u velikim količinama.

Svakako ni u čemu neće odmoći, ali će pomoći kod mnogih zdravstvenih problema – čisti organizma, reguliše malokrvnost, poboljšava imunitet.

Sadrži vitamin C koji nas tokom zime čuva od gripa i prehlade jer šolja seckanog kupusa zadovoljava dnevne potrebe za ovim vitaminom.

Takođe sadrži vitamin K koji je odličan protiv zgrušavanja krvi.  Kiseli kupus spada u značajne namirnice za detoksikaciju organizman jer je bogat kalcijumom, kalijumom i gvožđem koji doprinose pročišćavanju krvi.

Malokrvnim osobama se preporučuje jer sadrži dosta mineralnih materija, kao i hlorofila. Ništa manje nije delotvoran kod upala i čireva, dermatoze i problema sa aknama.

Osim što povećava snagu mišića, pomaže kod izgradnje kostiju i pomaže u obnavljanju istrošenog vezivnog tkiva.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *