Sutra Kazahstan dolazi u Niš: Forum mladih naučnika

Organizacija „Nađi Raula“ u saradnji sa radnom grupom za socijalna pitanja i humanitarne aktivnosti Kancelarije za mlade Grada Niša, a uz podršku Ambasade i Počasnog konzulata Kazahstana, organizuje jubilarni peti Forum mladih naučnika – podrži budućnost.

Ovogodišnja država domaćin foruma je: Republika Kazahstan, te će se paralelno sa konferencijom održati i mini sajam „Ljubav Kazahstana“ u sklopu koga će se predstaviti književnost Kazahstana, ali i sama kultura ove za nas daleke države.

Svečano otvaranje foruma zakazano je za sutra, 15. 3. 2019. od 11h u Velikoj Sali Univerziteta u Nišu. Između ostalih, na konferenciji će govoriti i Đorđe Ogrizović, najbolji mladi naučnik na svetu(proglašen od strane Svetske organizacije za zaštitu intelektualne svojine), kome je ovo drugi put da govori na konferenciji u Nišu. Pored Đorđa na konferenciji će govoriti i Jelena Tomašević iz Beograda, ali i mladi talenti iz Niških Gimnazija i drugih škola.

Naš gost u emisiji Coolminacija u subotu bio je Jovan Milić, idejni tvorac Foruma mladih naučnika. U razgovoru sa njim saznali smo detalje o ovogodišnjoj konferecniji. Poslušajte na:

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *