Superheroji na televiziji i filmu

strip superheriji tekstUkoliko niste posetili bioskop Kupina u „Noći stripa“, premijerno možete pogledati dokumentarni film „Stripovanje- superheroji na malom i velikom ekranu“.

Dokumentarac se bavi razvojem superherojskog žanra na televiziji i na bioskopskom platnu počev od 30-ih godina prošlog veka sve do naših dana, i kroz zanimljive i manje poznate činjenice daje uvid na sve prepreke i uzlete kostimiranih junaka kroz decenije.

„Stripovanje-superheroji na malom i veliko ekranu“ nastao je u produkciji niške televizije Zona. Sastoji se iz epizoda emitovanih u okviru emisije o filmu Kadar koju je na TV Zona uređivao i vodio Vladimir Krstić, a koji potpisuje i režiju ovog filma. Autor teksta i narator je strip autor i kritičar Zlatibor Stanković.

 Film traje 35 minuta i podeljen je u 2 dela. Pogledajte prvi i drugi deo.

 

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *