Studentima klarineti kao podsticaj za napredovanje

poklon klarinet tekstFakultet umetnosti iz Niša bogatiji je za dva profesionalna klarineta „in A“ poznate italijanske marke Patricola. Ne, u ovom tekstu nećete pročitati koliko je para potrošeno na kupovinu iunstrumenata, jer nabavke nije ni bilo.

Nakon što je docent na Fakultetu umetnosti, profesor Miloš Mijatović, na poklon dobio dva profesionalna klarineta on je bez razmišljanja instrumente poklonio fakultetu pruživši mogućnost studentima da brže napreduju.

Klarinete je niški profesor dobio na poklon od svog švajcarskog kolege Stefana Sigentalera i taj poklon je nesebično prosledio studentima ovog fakulteta:

Kroz priču o mom poslu, gradu i zemlji gde radim, objasnio sam mu da i pored izvanrednih studenata i mladih talenata, nemamo baš puno mogućnosti da napredujemo brže i bolje

izjavio je profesor Mijatović, svestan da su se potrebe fakulteta proširile kada je pokrenuta opera ovaj poklon studentima mnogo znači.

Poznanstvo između prof. Mijatovića i prof. Sigentalera traje već nekoliko godina. Kroz uzajamnu saradnju na nekoliko koncerata stvoreno je poverenje i poštovanje. Takođe je dogovorena dalja saradnja kada će prof. Sigentaler održati besplatni majstorski kurs za studente na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *