Stoto zvođenje predstave o dobrim delima

100 zabacLutkarska predstava „Car žabac“ koja govori o dobrim delima i ispunjenju datih obećanja svoje stoto izvođenje u četvrtak 2. aprila sa početkom u 18 sati u Pozorištu lutaka.

Ova marionetska predstava premijerno je izvedena u septembru 2006. godine i od tada je imala uspešan festivalski život –  na Festivalu predstava za decu „Festić“ u Beogradu 2006. godine, ansambl predstave dobio je nagradu za visok nivo izvođenja, a na Međunarodnom festivalu „Lutfest“ u Sarajevu 2007. godine Davorin Dinić nagradu za animaciju, a Dijana Uzunova – nagradu za estetsko i tehnološko rešenje lutaka.

„’Car Žabac’ je trenutno jedina marionetska predstava Pozorišta lutaka Niš. Marionetske predstave u lutkarskim teatrima predstavljaju pravu retkost i baš kao retki biseri ljubomorno se čuvaju na repertoaru“, rekao je Davorin Dinić koji tumači ulogu Žapca.

Predstavu je režirao Darin Petkov, a uloge tumače Tatjana Milenković, Stanislava Joković, Dragan Tričković i Davorin Dinić.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *