Stižemo do kraja nama poznatog sveta i istražujemo onaj nepoznati

Večeras u pivnici „Labeerint“, u okviru serije književnih večeri „Knjigom oko sveta“, književni trio koji čine Milica Vučković, Natalija Jovanović i Ana Ubavić, govoriće o književnosti Erlenda Lua.

Stižemo do kraja nama poznatog sveta i istražujemo onaj nepoznati- književni. – poručuju organizatorke.

Erlend Lu je  jedan od najčitanijih norveških pisaca kod nas, a pored toga je i scenarista kao i neko čije knjige se vrlo često nađu na filmskom platnu. Za svoje likove kaže da su, za razliku od njega, vrlo svoji, radikalni i drukčiji, dok on živi jednim smirenim i stabilnim životom. Vrlo često na rubu živaca, suočeni sa svetom u kome su stranci i neprihvaćeni oni traže smisao i svoje mesto pod suncem.

Neka od njegovih najpoznatijih i kod nas prevedenih dela su „Dopler“, „Popis“, kao i „Kraj poznatog sveta“, iz naslova književne večeri. Pored toga njegova dela su prevedena na još 19 jezika i dobitnik je mnogih uticajnih nagrada. Prošle godine otvorio je mesec norveške kulture u Beogradu kao gost.

Dela Erlenda Lua, bogato obojena potragom za životnim smislom, otuđenjem i  granicama slobode biće nam povod za ovo književno i filozofsko okupljenje. Dobrodošli ste da iznesete svoje mišljenje i podelite sa nama utiske o njegovim knjigama i temama kojima se bavi. – piše u pozivu na događaj.

Ulaz na književno veče je slobodan.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *