Stereo banana: „Ljubav je zeleno, žuto i crveno“

Stereo banana tekstNiški dvojac Stereo banana otvorio je drugo veče na Live bini ovogodišnjeg Lovefesta u Vrnjačkoj banji. Muzički ambasadori Niša (Naopak i Nemus) prodrmali su, zagrejali i zainteresovali publiku festivala da svrati i do ove bine koja je baš ove večeri bila najpopularnija.

Super radio: Neki bendovi, kada nastupaju na festivalima, upravo se žale na satnicu. Po vašem mišljenju da li je plus ili minus što ste nastupili na samom početku?

Stereo banana: Pa kako pogledaš, nama je možda bolje jer možemo da se ušikamo u 9, a nemamo obavezu da strejtujemo cele večeri dok ne krene nastup. Ipak, možda je koncepcijski moglo da se organizuje da sviramo i na kraju, ali nama to ne smeta.

Nije smetalo ni publici, koja se odlično provodila uz pesme Stereo banane, a iako je nastup krenuo sa dvadesetak posetilaca kasnije je prostor ispred bine postepeno počeo i da se popunjava.

Ma to su oni momci iz Niša što su nastupali sa Dubiozom.

objašnjava devojka momku dok igraju uz pesmu „Lako je prutu kad se sokoli“ sa poslednjeg albuma Stereo banane.

Super radio: Primetili smo da publika zna vaše pesme, a ne samo da pomera glavu i telo u ritmu muzike. Po vašem mišljenju da li je za vašu popularnost zaslužan i sarajevski sastav Dubioza kolektiv?

Stereo banana: Nismo ni razmišljali o tome, sigurno jesu na neki način ali to je i bila njihova inicjativa. Čuli su nas na Nisomniji u Nišu gde smo mi nastupali odmah posle njih. Kada smo nakon nastupa ušli u bekstedž oni su nam se bukvalno klanjali i nosili nas na rukama. Kasnije su nas zvali na zajednički nastup u Zagrebu (koji nije održan), pa i na svoj nastup u Sarajevu.

Super radio: Iskreno, da li vam nedostaju večeras, i da li je i za njih bilo mesta na ovogodišnjem Lovefestu?

Stereo banana: Pa moguće, ali oni su bili prošle godine. A i oni dolaze, za manje od mesec dana, da nastupe u Nišu tako da ćemo se videti.

U publici smo videli petoro Nišlija, međutim kada je Naopak pitao sa bine da li ima Durlanaca vrisak nije izostao. Te rekosmo da pitamo ove momke da li su organizovali neki prevoz Nišlija i Nišlijki na njihov nastup i koliko ih je došlo sa njima?

Stereo banana: Dvojica, ali jedan je platio kartu.

S obzirom na to da je ovo festival ljubavi, red je i da pitamo otkud spoj „propalice, budale i genija“ na festivalu ljubavi?

U prvi mah ovom dvojcu nije bio jasna definicija njihove grupe, ali nakon objašnjavanja da smo upravo tu definiciju videli na njihovoj FB stranici dobijamo i odgovor da oni to o sebi ne misle, već da je nepoznati autor njih tako definisao.

No dobro, koja je to poruka za ljubav koju Stereo banana šalje našim čitaocima?

Stereo banana: Vegetacija, sunce, pravilna ishrana, pozitivna vibracija. Kao što je i na našoj zastavi: zeleno, žuto, crveno. Zeleno za biljke, žuto za suncecrveno za ljubav i za život.

Na drugoj večeri Lovefesta u Vrnjačkoj banji na takozvanoj Live bini koja je bila u znaku hip hopa, osim Stereo banane, nastupili su i Prti Bee Gee, Bad Copy, V.I.P i Who see.

Album slika sa nastupa Stereo banane na Lovefest-u možete videti na ovom linku.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *